Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Szabad piac egyenlő szabad munkavállalás!

Szabad piac egyenlő szabad munkavállalás!

Az Európai Unióban ma a határokon szinte olyan szabad az átjárás, mintha csak a szomszéd városba mennénk át. Munkavállalás szempontból pedig ez kedvező lehetőségeket szül, valamint akár nemzetközi vizekre is evezhetünk – vagy inkább nevezzük utaknak és vezetésnek. A sofőrök ugyanis olyan belföldi és külföldi munkákat találhatnak, melyekkel szépen az országos átlag felett kereshetnek – illetve lehetőség van nemzetközi cégeknek dolgozni, külföldi terepre is menni anélkül, hogy feltétlenül el kellene hagyni az országot, ami a magyar gazdaságnak is jót tesz.

Külföldre költözni sem kell feltétlenül a magasabb bérezés miatt

Sokan gondolják úgy manapság, hogy a magasabb fizetés reményében külföldre, valahová nyugatra kell költözni. Érdemes megjegyezni azonban, hogy például a szállítmányozási szektorban sok hazai és külföldi vállalat is egyre inkább vonzóbb juttatást biztosít a munkavállalóknak. Debrecen, hazánk legnagyobb vidéki városa például kifejezetten multikulti ebből a szempontból, és sok álláslehetőség elérhető a weblink alatti elérhetőségen. Találhatóak például sofőr álláslehetőségek Debrecen és környékén a DebrecenAllas.hu helyi álláskereső portál további kategóriáiban is, amelyekre gyorsan és egyszerűen jelentkezhetünk az online felületen.

A kereskedelemnek különösen jót tesznek a szabad határok az unión belül, munkavállalás szempontjából is kedvező a helyzet

A szabad határok nagy előnye, hogy a kereskedelmi és logisztikai cégek hatékonyan tudják bővíteni a munkaerő kapacitást az egész unióban. Ez pedig a munkavállalók számára is előnyös dolog, hiszen szélesebb a választék, és a nemzetközi piacon is adott a lehetőség gyakorlati tapasztalatot szerezni. Akár belföldről is járhatunk ki a környező országokba, főként akkor, ha sofőrként olyan cégnek dolgozunk, amelyik szerte az unióban képviselteti magát. A helyi munkavállalás előnye ugyanakkor, hogy közelebb lehetünk a családhoz és a megszokott környezethez, ami gyakran jelentős érzelmi előnyöket jelent munka-magánélet szempontjából.

A sofőr és szállítmányozási munkák szépségei és kihívásai

Nemzetközi sofőrként kicsit szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, hogy világot látunk, miközben fizetnek minket. Igaz, ennek a munkának is megvannak a maga kihívásai. A hosszú utak, a stresszes időbeosztás vagy épp az éjszakai vezetés egyaránt kimerítőek lehetnek – szerencsére azonban a törvény már sokat tesz a munkavállalók és az egyébként közúton közlekedők biztonsága érdekében azáltal, hogy egyre több korlátozást vezet be e tekintetben. Szállítmányozni tehát nem egyszerű, nem való mindenkinek, de van akinek talán jobban, mint egész nap egy irodában ülni vagy valamilyen monoton munkát végezni. Ehhez már némi önismeretre is szükség lesz.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.